
Passion became profession. Profession and passion became GIN.
A well-tuned transmission only has perfect performance if all moving parts fit together perfectly.
The same applies to a good gin. The flavors must be perfectly matched to achieve the optimal result.
The recipe for this gin was continually revised until all the flavors meshed together perfectly - like gears working together for the best translation.
THE UNIQUE PIECE
Good GIN takes time.
Our Micro Batch Premium Gin isn't called that because it sounds cool, but because it delivers what it promises!
Not only do we have an exceptional bottle and use exotic botanicals - our distillation process is just as special:
We distill using the SSD (slow separated distillation) method in a historic copper still. The distillation temperature stages are increased very slowly to preserve as many aromas as possible and ensure a particularly clean separation of the foreshots, middle cuts, and feints. This process is repeated three times to ensure the highest possible purity of the distillate.
TREAT YOURSELF!
ANYONE CAN PRINT
The burnt bottle
The bottle, in keeping with its fragrance, is reminiscent of a perfume bottle and was entirely manufactured in Germany. Until the bottle of the
Gears to what it is today, it was a long road with some unexpected challenges. But the desire to design a "clean" bottle that doesn't involve any printing methods was stronger. Thanks to the expert support of a company we met along the way to creating the engraved bottle, our vision could finally be realized.
The burnt cork
As it turned out, it wasn't easy to find a cork that met our requirements. We also didn't want to print on the cork, so the only option for us was to utilize the wood's natural properties: its ability to change color when exposed to heat.
Since no real wood cork is 100% flat, each cork must be handcrafted and branded. This makes each individual cork unique.
BOTANICALS

Alle unsere Botanicals werden nach der Vollendung der ersten Arbeitsschritte dem Brandvorgang im Aroma-Sieb zugefügt.
Lavendel
Der "Echte Lavendel" (Lavandula), den wir verwenden, kommt aus der wunderschönen Provence und wurde schonend unter der südlichen Sonne getrocknet.
Orange
Unsere "Navelina" kommt aus dem temperamentvollen Spanien. Für den aromatischen Geschmack verwenden wir nur einen ausgewählten Teil der Fruchthaut in unserem Gin.
Limone
Wir verwenden die sogenannte „Echte Limette“. Sie ist kleiner als die gewöhnliche Limette und oft nur so groß wie ein Tischtennisball. Die Schale der reifen Frucht ist gelb und wird in getrockneter Form bei unserem Feinbrand verwendet.
Drachenfrucht
Die "Hylocerus" aus Thailand mit rotem Fruchtfleisch und pinkfarbener Schale ist wesentlich aromatischer wie ihre weiße Schwester. Sie sorgt in unserem Gin für eine fruchtige & leicht herbe Note.
Holunder
Unser verwendeter "Schwarze Holunder" (Sambucus nigra) ist sehr aromatisch und kommt aus dem schönen Norddeutschland.
Cayenne
Die Cayenneschoten (C. Annuum) werden aus Nordamerika bezogen. Ihre Schärfe ist besonders fruchtig und sorgt in unserem Destillat für einen leicht prickelnden Abgang.
Zimt
Der aus China stammende "Cassia Zimt" ist einer der beliebtesten Zimtsorten und wird nicht zuletzt wegen seiner feinen Schärfe auch von uns sehr geschätzt.
Himbeerblatt
Himbeerblätter findet man meist in Tees und Kräutermischungen. Leider weniger in Spirituosen. Das frische und natürliche Aroma war genau das, was wir suchten, um unsere Fruchtnote abzurunden.
Weiße Minze
Wir verwenden eine Minze, die nicht so schmeckt, wie sie genannt wird. Die "Schokoladenminze" ist sehr aromatisch und trägt ihren Namen nur, weil ein bekannter Minz-Schokoladen-Hersteller sie verwendet.